Results 1 to 10 of 10
Like Tree1Likes
  • 1 Post By entreparisiens

Thread: Google Maps - Working only for some ads

  1. #1
    Thread Starter
    Junior Member entreparisiens's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    France
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Google Maps - Working only for some ads

    Hi,

    Thats's a weird case : I recently upgrade from Classipress 3.x to 4.1.3
    I've always used Advanced Custom field for Classipress.
    During v3, no problem. I made last Summer the API Google upgrade (with adding bank account and so on...). Still all right.

    But recently I upgraded to v4.1.3. and I just observed that the widget about Maps is not working (remains gray, and the address is displayed)... BUT not for all my ads :


    About the Maps widget

    I checked the Maps settings (Google and Geocoding) : All is okay, every API needed are activated. That should work.
    And I guess that does work since some ads are displaying the maps and the direction in the Map widget.
    => Do you thing that is enough to validate the configuration on the Google side ?

    To illustrate I took 2 ads, created at the same period (about 2 years ago) :
    => This one is working fine : https://www.pagachey.com/p/lot-de-mms/
    => This one has the map problem : https://www.pagachey.com/p/pack-de-r...-grand-format/


    About the Search Module (default Classipress, top of the screen)

    - Auto-completion with Google is always working
    - I can identify the ads that have the maps problem by making this use case : I just need to fill in the fied "Place" (auto-completed by Google). No matter if I select a category or if I put a keyword in the field "Something" => As a result, only ads with the Maps OK will be displayed.



    About a new created ad

    If I create a new ad with my current configuration :
    - The problem of maps is present
    - The ad can not be found with the Search module ! (so just hiding the Maps as described here is not a solution for the users)


    => Would you see something about the meta data of the 2 ads that could cause the problem ?
    => I deactivated all my plugins and tested one by one : it changed nothing.

    I observe that about only 10% on 700+ ads have the problem and that all my recent ads have the Map problem. It looks that until a certain date, the address format was right for CP v4 and then I changed something that made the address format not usable anymore by the Maps module.

    That's very annoying... thanks for your help.

    Regards,

  2. #2
    Thread Starter
    Junior Member entreparisiens's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    France
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    You must be an AppThemes customer and logged in to view this response. Join today!

  3. #3
    Moderator ovidiubica's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    3,427
    Thanks
    73
    Thanked 562 Times in 532 Posts
    You must be an AppThemes customer and logged in to view this response. Join today!

  4. #4
    Thread Starter
    Junior Member entreparisiens's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    France
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    You must be an AppThemes customer and logged in to view this response. Join today!

  5. #5
    Moderator ovidiubica's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    3,427
    Thanks
    73
    Thanked 562 Times in 532 Posts
    You must be an AppThemes customer and logged in to view this response. Join today!

  6. #6
    Thread Starter
    Junior Member entreparisiens's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    France
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    You must be an AppThemes customer and logged in to view this response. Join today!

  7. #7
    Moderator ovidiubica's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    3,427
    Thanks
    73
    Thanked 562 Times in 532 Posts
    You must be an AppThemes customer and logged in to view this response. Join today!

  8. #8
    Thread Starter
    Junior Member entreparisiens's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    France
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    You must be an AppThemes customer and logged in to view this response. Join today!

  9. #9
    Moderator ovidiubica's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    3,427
    Thanks
    73
    Thanked 562 Times in 532 Posts
    You must be an AppThemes customer and logged in to view this response. Join today!

  10. #10
    Thread Starter
    Junior Member entreparisiens's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    France
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    You must be an AppThemes customer and logged in to view this response. Join today!
    ovidiubica likes this.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: January 21st, 2019, 07:48 PM
  2. Google Maps not working despite active Google APIs
    By enninho in forum Help Using JobRoller
    Replies: 5
    Last Post: August 17th, 2016, 10:01 AM
  3. [SOLVED] Google maps not working
    By pekman in forum Report ClassiPress Bugs
    Replies: 8
    Last Post: July 7th, 2016, 06:14 AM
  4. [SOLVED] Google Maps Not working
    By mhassey in forum Help Using ClassiPress
    Replies: 6
    Last Post: October 15th, 2013, 07:02 PM
  5. Google maps not working
    By bertrand in forum Help Using ClassiPress
    Replies: 2
    Last Post: January 11th, 2011, 02:46 PM